Incassobureau Van Den Berg


De spanning was om te snijden. Incassobureau Van Den Berg had de debiteur eindelijk opgespoord in Zuid-Amerika en ze stonden op het punt om hem te verrassen. Zijn schuldeisers waren hem niet vergeten en met smacht wachtten ze op hun duizenden euro's die hij ze schuldig was. Nietsvermoedend had hij al jaren tevoren een nieuw leven opgebouwd in Argentinië waar niemand iets afwist van zijn duistere verleden. Van zijn vrouw en enig kind had hij middels een kort briefje afscheid genomen en van de rest van de familie eveneens. Na 7 jaar onder een nieuwe identiteit geleefd te hebben dacht hij echt iedereen te slim af zijn geweest. De banken, de creditcardmaatschappijen, de Belastingdienst en noem maar op. Maar niets was minder waar. Incassobureau Van Den Berg had hier hun beste mensen op gezet en hun inspanning hebben vruchten afgeworpen. De verdwenen schuldenaar was terecht en zou worden ontmaskerd.  

Dilemma van het incassobureau  

Met zijn nieuwe identiteit was Pablo B. opnieuw het huwelijksbootje ingestapt en had hij een nieuw gezin gesticht. Deze nieuwe gezinsleden en zijn huidige vrouw wisten waarschijnlijk helemaal niets van zijn verleden. Dat betekende dat een onschuldige familie het zonder vader zou moeten stellen. Natuurlijk wist Pablo dit en maakte hij hier ook misbruik van. Hij wist dat de instanties een zwak hart hebben en niet zo maar een familie uit elkaar zouden halen. Dat was de berekenende kant van zijn persoonlijkheid. Maar Van Den Berg zat er maar mee. Het dilemma was niet makkelijk. Toch besloot hij dat Pablo niet langer zo door kon gaan. De man heeft teveel mensen op het verkeerde been gezet. Hoe moeilijk het ook mocht zijn voor zijn vrouw en kinderen, het was belangrijk dat het recht geschiedde. We moeten namelijk de zaken niet omkeren. Pablo is hier de boosdoener en niet Van Den Berg. Pablo is er moreel voor aansprakelijk dat hij een onschuldige vrouw en jonge kinderen in een dergelijke situatie heeft gebracht. Door hém zullen zijn kinderen nu opgroeien met een vader in de gevangenis. Pablo's vrouw is nog jong, zij zal niet lang alleen hoeven blijven. Het bureau Van Den Berg was nu vastbesloten. De waarheid wordt niet langer verzwegen. Alles komt nu naar buiten, voor eens en altijd.  

Het incassobureau doet de inval  

In samenwerking met de politie deed het bureau de volgende ochtend een inval bij Pablo thuis. Pablo schrok en binnen een seconde wist hij dat hij gesnapt was. Het enige wat hij kon zeggen tegen z'n gezin was "sorry".

Op zoek naar een incassobureau? Neem contact op met Incasso Associatie Nederland.

Over ons

Lieke en het recht

Mijn naam is Lieke en recht was altijd iets wat ver van mijn bed stond. Totdat ik ging scheiden. Mijn ex en ik konden op dat moment niet meer samen door een deur en samen afspraken maken, ging dus erg moeizaam. Zo moeizaam dat er zelfs een advocaat aan te pas moest komen. Mijn advocaat heeft mij goed geadviseerd over allerlei zaken en wees mij op mijn rechten (en ook plichten). Het heeft wel een tijdje geduurd, maar uiteindelijk hebben mijn ex en ik toch alle zaken (alimentatie, omgangsregeling, etc.) goed vast kunnen leggen in een convenant. Dit was zonder hulp van onze advocaten niet gelukt. Om dit soort zaken en andere onderwerpen beter te belichten voor andere leken heb ik deze blog opgericht. Verwacht interessante stukjes en handige linkjes!

Zoeken

Archief

Recente artikelen

2 mei 2018
De spanning was om te snijden. Incassobureau Van Den Berg had de debiteur eindelijk opgespoord in Zuid-Amerika en ze stonden op het punt om hem te ver

26 september 2017
Een arbeidsrecht advocaat Het komt vaker voor dan je misschien denkt: er ontstaan problemen tussen werknemer en werkgever, of tussen collega's onderli

21 juni 2017
Ooit waren jullie samen erg gelukkig, jullie dachten samen oud te worden. Helaas loopt alles toch anders, het werkt (om wat voor reden dan ook) niet m